هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود سازمان ملل: سیل اخیر در افغانستان بر زندگی ۱۸ هزا نفر تاثیر گذاشته است بقائی: برای تسهیل سفر زائران افغانستانی به عراق کوتاهی نخواهیم کرد طالبان سقف برداشت‌های دلاری از بانک‌های افغانستان را افزایش داد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: هرات پاره تن ایران است + فیلم گفت‌وگوی والی هرات با یک مهاجر افغانستانی در اردوگاه سفیدسنگ فریمان + فیلم والی هرات: قدردان مهمان‌نوازی ملت ایران از مردم افغانستان هستیم + فیلم ویدئو | استاندار خراسان رضوی: افغانستان اراده‌ای جدی برای همکاری‌های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران دارد نتایج کنکور افغانستان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + اسامی نفرات برتر قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | همایش مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات ویدئو| بدرقه‌ای به یاد ماندنی | تکریم مهاجران افغانستانی توسط خادمان امام رضا علیه‌السلام تاکید استاندار خراسان رضوی و والی هرات بر ارتقای روابط اقتصادی دو استان رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در ولایت هرات: هرات و خراسان رضوی دو جان در یک تن هستند +فیلم مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی خبر داد: سهم ۷۵ درصدی دوغارون در خروج اتباع غیرمجاز از کشور + فیلم رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در ولایت هرات: سپاسگزار خدمات ایران به مهاجران افغان هستیم + فیلم سفر والی هرات به مشهد، فرصتی برای گسترش مبادلات اقتصادی با افغانستان والی هرات با هدف سفر به مشهد، وارد ایران شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) + فیلم حکومت طالبان: اتباع افغان مرتبط با ارتش بریتانیا تحت پیگرد قرار نمی‌گیرند مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم
سرخط خبرها

هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود

  • کد خبر: ۳۴۶۶۰۷
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۲
هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود
سه دهه پیش، جمعیت کابل کمتر از ۲میلیون نفر بود، اما سرنگونی طالبان در سال ۲۰۰۱ و وعده‌های امنیت و رونق اقتصادی، موجی از مهاجرت را از سراسر افغانستان به پایتخت سرازیر کرد. با انفجار جمعیت، تقاضا برای آب نیز به‌شدت افزایش یافت.

به گزارش شهرآرانیوز، کابل تقریبا به‌طور کامل به منابع آب زیرزمینی‌ای وابسته است که از طریق برف و یخ‌های کوهستان‌های هندوکش تغذیه می‌شوند؛ اما سال‌ها سوءمدیریت، بهره‌برداری بی‌رویه و خشکسالی‌های پیاپی، باعث شده سطح این آبخوان‌ها در دهه گذشته تا ۳۰متر افت کند.

کابل حالا در هر سال، ۴۴ میلیون متر مکعب بیشتر از آنچه طبیعت برایش جایگزین می‌کند، بهره‌برداری می‌کند که این موضوع به‌طور پیوسته در حال ضربه زدن به ذخایر شهر و جیب ساکنانش است. حالا بعضی از خانواده‌ها برای آبی که بتوانند با آن سطل‌هایشان را پر کنند، مجبور به حفر چاه‌های عمیق‌تری شده‌اند.

براساس گزارش سازمان «مرسی کور»، تا ۸۰ درصد آب‌های زیرزمینی کابل آلوده است که این مساله، پیامد استفاده گسترده از چاه‌های فاضلاب غیربهداشتی و آلودگی ناشی از پسماند‌های صنعتی است. به گزارش سی‌ان‌ان، این بحران با آسیب‌پذیری کابل در برابر تغییرات اقلیمی تشدید شده است.

اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) هشدار داده است که کابل تا سال۲۰۳۰ ممکن است آب زیرزمینی خود را به‌طور کامل از دست بدهد.

بحران آب، بحران زنان افغان

آنهایی که توان مالی حفاری صد‌ها متر برای دسترسی به آب را ندارند، ناچارند به شرکت‌های خصوصی وابسته باشند یا به کمک‌های خیریه و اهدایی تکیه کنند. بخش عمده این بحران بر دوش زنان است؛ زنانی که مجبورند ساعت‌ها در سراسر کابل پیاده‌روی کنند تا اندک آبی را که می‌توانند تهیه کنند، به دست آورند؛ آن هم در حالی که برای این کار، جان خود را به خطر می‌اندازند؛ زیرا حکومت طالبان خروج زنان از خانه بدون محرم (سرپرست مرد) را ممنوع کرده است.

فراتر از بحران اقلیمی، رشد جمعیت و سوءمدیریت، بحران آب کابل با بی‌ثباتی عمیق سیاسی نیز تشدید شده است.

طالبان کنترل کشور را پس از عقب‌نشینی پرماجرای نیرو‌های تحت هدایت آمریکا در اوت۲۰۲۱، پس از دو دهه جنگ، بر عهده گرفت. پس از آن، کمک‌های مربوط به توسعه و امنیت به این کشور قطع شد و افغانستان در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار گرفت.

از آن زمان، کمک‌های بشردوستانه با هدف برآورده کردن نیاز‌های اساسی از طریق سازمان‌های غیرانتفاعی و دور زدن کنترل‌های حکومتی، موفق شدند بخشی از این خلأ را پر کنند. اما تصمیم دولت آمریکا در آغاز سال جاری میلادی مبنی بر توقف کمک‌های خارجی، این کشور فقرزده را باز هم به عقب راند و با عواقب فلج‌کننده‌ای مواجه کرده است.

توقف کمک‌های جهانی به معزل بی آبی دامن زده است

به گفته سازمان «مرسی کور»، توقف کمک‌های مالی آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا، یکی از بزرگ‌ترین عوامل موثر بر این بحران به شمار می‌رود. تا اوایل سال ۲۰۲۵، فقط حدود ۸میلیون دلار از مجموع ۲۶۴میلیون دلار مورد نیاز برای تامین آب و بهداشت، تامین شده است. چنین شرایطی، آینده بسیاری از ساکنان کابل را در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد. سی‌ان‌ان مصاحبه‌ای با ساکنان کابل در این خصوص ترتیب داده که در آن خانواده از چالش‌های خود برای تامین آب می‌گویند؛ چه آنها که توان پرداخت هزینه‌های حفر چاه را دارند و چه آنها که مجبورند چشم انتظار تانکر‌ها بمانند.

یکی از مصاحبه‌کنندگان به نام راحله که سال‌ها- زمانی که اجاره‌ها پایین‌تر بود، مسجد‌ها آب داشتند و زندگی به‌طور کل قابل مدیریت‌تر بود- به محله فعلی خود همراه با خانواده‌اش آمده بود دیگر نمی‌داند تا چقدر دیگر می‌تواند در این شهر بقا پیدا کند و می‌گوید: «ما چاره‌ای نخواهیم داشت جز اینکه دوباره آواره شویم؛ از اینجا به کجا خواهیم رفت؟ نمی‌دانم.»

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->